Lübnan'dan Çığlık Mektupları

Hangi başlığa yazacağınıza karar veremediğiniz ve müzikle ilgili olmayan görüşler...
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Lübnan'dan Çığlık Mektupları

Mesaj gönderen mahiye »

M.Morgül

Lübnan’dan Çığlık Mektupları
Lübnanlı bir Zena El-Halil’in mektubu internet üzerinden elimize ulaştı. Savaşın ortasından gelen bu mektuptan bazı bölümleri sizinle paylaşmak istiyorum.
Hiç yoruma gerek yok. Her şey ortada açık, İsrail emperyalizmi bir katliam yaşatıyor komşusu Lübnan’a ve ABD bu savaşın tüm Ortadoğu ülkelerini içine alacağını açıkça söylüyor. ABD’de planlamış bir savaş olduğunu da bilmeyen yok.
Bizim hükümetimiz de üstelik bu savaşta İsrail’den taraf konumunda görünüyor. Çünkü bu savaşın eş başkanlarından birinin kendisi olduğunu başbakanımız R.Tayyip Erdoğan daha önce söylemişti. ABD, İngiltere ve İsrail eş başkanlarının yanında 4. eş başkan bizim başbakanımızdır.
Şimdi, Zena El-Halil’in uzunca mektubundan keserek aldığım aşağıda satırları okurken başbakanımızın İsrail’den yana olduğunu ve hatta bir CHP milletvekilimizin de İsrail’i haklı bulduğunu söylemekte sakınca görmediğini bilerek okuyunuz.
….
Kızkardeşim, okullarda korunan mültecilere gönüllü yardım ediyor. Şu anda para, ilaç, su, yatak ve battaniye gibi konularda yardım için Lübnan vatandaşlarını arıyorlar. İnsanlardan para istiyor, sonra gidip mülteciler için ilaç alıyor - kendi inisiyatifi! Annem de katıldı. Bir arkadaş, yardımları kabul etmek için bir internet sitesi açtı: <http://atrissi.com/helplebanon/>
Günün en ahlak dışı haberi: İsrail insanlara güneyi boşaltmalarını, çünkü Lübnan'ın güneyini yok edeceklerini bildirdi. Ama insanlar ayrılamaz, çünkü tüm yollar yıkılmış ya da tıkanmış. Ve dün, insanlar ayrılmaya çalışırken, İsrailliler onlara ateş açtı! Bir katliam yaşanıyor!
Dün itibariyle yeni saldırı haberleri:
-Israilliler Lübnan'ın güneyini fosfor ve diğer kimyasal bombalarla bombalıyor.
-İsrail, Lübnan kıyısındaki tüm limanları bombaladı.
-İsrail tüm yerel askeri radarlarımızı ve bazı ileri karakollarımızı bombaladı.
-İsrailliler ateşli saldırı tugayına ve Arama ve Kurtarma Ekibine saldırdı. Sivil insan kayıpları oldu. Bu bir katliamdı - binalarda sığınmacılar da vardı.
-İsrailliler Beyrut kırsalını (Dahiyeh & Haret Hreik) bombalamaya devam ettiler.
-İsrailliler 100 sivli öldürdü ve yüzlerce yaralı var - ve güneyi bombalamaya devam ediyorlar.
-İsrailliler dağlara giden yolları bombalamaya başladılar. Shouf'a giden ana bir yolu vurdular.
-İsrailliler dağlardaki bir gaz istasyonunu vurdular.
....neleri vurduklarını takip edemiyorum.
***İsrail Lübnan askeri karakollarını hedef almaya başladı. Lübnan askerlerini öldürdüler. Artık yalnızca Hizbullah'ı hedef almıyorlar. Tüm Lübnanlılar'ı öldürmeye yöneliyorlar.
Gerçek şu: İsrail Lübnan'a diz çökertmeye çalışıyor. İsrail, Lübnan'ı ve Lübnanlılık
ruhunu yok etmeye çalışıyor. İsrail, Lübnanlıları birbirine düşürmeye çalışıyor. İsrail, bizi yemek, su ve korunak için aranıp duran hayvanlara dönüştürmeye çalışıyor. İsrail ile ABD, Suriye ve İran'ı da buna çekmeye çalışıyor. Lübnan'ı yem olarak kullanıyorlar. Lübnan ortada duruyor.
Amerikalılar ve İsrailliler bölgesel bir savaş başlatmaya çalışıyorlar!!
Lütfen elinizden nasıl geliyorsa yardım edin. Lütfen bu mesajı, bu mektubu dağıtın. Lütfen insanlara neler olduğunu anlatın. Lütfen hükümetlerinize adım atmaları ve bir şeyler yapmaları için baskı yapın.


Kocam ve ben mültecilere ev sahipliği yapıyoruz, ülkeden çıkacak yolu bulmalarına yardım ediyoruz. Bu sabah ikisi ayrılmayı başardı, bir Alman ve Bir İsveçli. Diğer ikisi İngiliz ve Amerikalı. İlginç olan şu ki, buradakiler arasında Amerikan elçiliği, vatandaşlarına en az yardım edeni. Elçilik telefonu pratik olarak servis dışı.
Arkadaşım Amanda (birkaç gün önce karşılaştığım biri), elçiliğe gidebilmek için araba kiralamak zorunda kaldı (Beyrut dışına) ve ona söyleyebildikleri tek şey, ne yapacaklarını bilmedikleri ve internet sitesini takip etmeye devam etmesi gerektiği. İnternet sitesinde tek görebildiği, 5 gün sonra bir tahliyenin olacağı, ve tahliye sırasında bunun için ödeme yapması
gerektiği!
Evet, kendi vatandaşlarına tahliye için ücret ödeyeceklerini söylüyorlar!
Buna inanabiliyor musunuz?!

Mektuptan alıntılarım bitti, fakat söyleyeceklerim bitmedi.
Bu savaşın ortasına oğullarımızı sözde barış gücü olarak atmayı düşünen başbakanımız bilmelidir ki, bu savaşta Türk halkı tarafsız değildir, Lübnan halkından yana taraftır. Eğer oraya asker gönderilecekse İsrail’e karşı savaşmaya gönderilmelidir. Halkımızın bu eğilimini başbakanımız bilmiyorsa artık Cuma namazlarına gitmiyor demektir.
4.8.2006
birol74
Mesajlar: 9
Kayıt: 14 Kas Pzt, 13:45
Konum: BARTIN

Mesaj gönderen birol74 »

merhaba mahiye hanım...forum üzerinde yazmış olduklarınızı takip ediyorum gerçekten toplumu ve dünyayı ilgilendiren bir çok konuyla ilgili düşünceleriniz var...katılmak ya da katılmamak burası çok çnemli değil...bence önemli olan insanları tepkisizlikten kurtarıp harekete geçirebilme çabasıdır...bop ve rize,kıbrısın kökenleri,yaşar kemal,çocuklar ve felsefe...en önemlisi;israil...lübnan... emperyalizm...savaş....VE ÇOCUKLAR!!!! teşekkürler mahiye bu toplum tepki göstermeyi öğrenecek...sevgiyle kal...
Cevapla