Türk Halk Müziği Yarışması'nda BİRLİK...

AGSL programları, öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren konular
Cevapla
Fayezz
Mesajlar: 28
Kayıt: 14 Eyl Prş, 12:39
Konum: ANKARA

Türk Halk Müziği Yarışması'nda BİRLİK...

Mesaj gönderen Fayezz »

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığının organize ettiği Türkiye Liselerarası Türk Halk Müziği yarışması bu gün Güzel Sanatlar Liselerinin yarışmalarıyla son buldu. Koro, Solo ve Çalgı dallarında yapılan yarışmaya İzmir, Bartın, Ordu, Uşak, Ankara, Tokat, Hatay, Çorum, Karabük, Aydın, Çankırı, Gaziantep ve Sivas temsilcilerinden oluşan 13 ilin Güzel Sanatlar Liseleri katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Taner Otmiralp, Ali Tan, Güray Şimşek, TRT Sanatçısı Azize Gürses, Kenan Tuna ve Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu Şefi Uğur Kaya yaptı. Srt haber ekibi heyecanlı oldukları gözlenen yarışmacılara yarışmayla ilgili duygularını sordu. Yarışmacılar bu tür organizasyonların yapılmasının faydalı olduğunun ifade ettiler. Sivas'ı nasıl bulduklarını sorduğumuz yarışmacılar Sivas'ı gezemediklerini belirterek Üniversitenin görünümünden Sivas'ında çok güzel olduğunu düşündüklerini ifade ettiler ve yarışmada bu yıl birinci olmayı hedeflediklerini dile getirdiler. Yarışmada ilimizi temsil eden Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de birinci olabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ama diğer illerden gelen korolarında gayet iyi olduklarını belirttiler. Ödül töreninde konuşan Vali Veysel Dalmaz Ozanlar kenti Sivas’ta öğrencileri iyi ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, “burada misafir ettiğimiz öğrenciler umarız ilimizin gönüllü temsilciliğini yaparlar” şeklinde konuştu. Yarışmada 1. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi, 2. Çankırı Güzel Sanatlar Lisesi, 3. ise İzmir Kemal Paşa Güzel Sanatlar Lisesi oldu. Dereceye giren okulların ödüllerini ise Vali Veysel Dalmaz verdi. Yarışmaya katılan BÜTÜN okulların öğrencileri yarışma sonrasında dereceye girmişçesine büyük coşku yaşadılar.



Sivas Radyo TV


"Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin katılım sayısının , '14' değilde daha çok olması dileğimizle bu haber paylaşılmıştır. Doğunun da, batının da müziğini bilen Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri umuduyla..."



'Doğu' da 'batı' da Aşk'ındır...
kompozitor
Mesajlar: 13
Kayıt: 21 Eyl Prş, 20:30
Konum: SİNOP
İletişim:

Mesaj gönderen kompozitor »

sayın hocam sözlerinizde çok haklısınız,o yarışmada tüm okulların olması gerekirdi.Ancak samimiyetimle söyleyebilirim ki Sinop ili olarak bu yarışma ile ilgili bir yazı elimize ulaşmadı.Bu konuda bizim bir eksiğimiz var ise 2 öğretmenle 160 saat çalgı dersine girmenin yoğunluğuna vermenizi dilerim.Saygılarımla...
Okullarımıza sahip çıkalım,onları kapattırmayalım,bilim ve sanat için bu okullara ihtiyacımız var
Kullanıcı avatarı
Doğan Zade
Mesajlar: 9
Kayıt: 17 Ağu Çrş, 10:27
Konum: konya
İletişim:

Mesaj gönderen Doğan Zade »

Sayın Hocam
bu halk müziği yarışmasının düzenlenmesi ve okullara duyurulması nasıl oldu çok merak ediyorum eğer bu konuda bir bilgi veren olursa çok sevineceğim. lütfen türkiyedeki tüm güzel sanatlar liseleri daha kuvvetli bir iletişim ağına geçsin. zaten bu okularda her ilde bir tane var biz birbirimize sahip çıkmazsak başkalarından sahip çıkmasını beklemek pek doğru olmaz. ben konya güzel sanatlar lisesinde çalışan bir müzik öğretmeni olarak gaziantep güzel sanatların düzenlediği müzik ve resim festivalini bu siteden duyurabilmenin mutluluğunu yaşıyorum, bu festivallere daha çok güzel sanatlar lisesinin katılarak destek vermesi gerekir. çünkü güel sanatlar liselerinde çalışan arkadaşlar ancak bu tip organizasyonlarda birbirleriyle tanışıp sorunlarını paylaşabilirler. sizlerde yarışma bittikten sonra değil de yarışmanın başlamasından önce bu sitede bir duyuru yapsaydınız daha çok güzel sanatlar lisesi katılabilirdi.
Fayezz
Mesajlar: 28
Kayıt: 14 Eyl Prş, 12:39
Konum: ANKARA

Mesaj gönderen Fayezz »

Tüm okullara duyuru yazısı gittiğini düşünmüştük. Bizim okulumuza ve bir çok okula daha yazı geldiğini biliyoruz. Ama çok iyi bir noktaya dikkat çektiniz. Bazı bölgelerdeki okullara duyuru yazılarının ulaşamayabileceği düşünülerek duyuru yapılmalıdır. Bundan sonra hep birlikte bu noktaya dikkat ederiz.


saygıyla...
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Mesaj gönderen Admin »

Yukarıdaki mesajla ilgili aşağıdaki gibi bir düzeltme talebi var. Bilgilerinize sunulur.

Kod: Tümünü seç

Merhaba AGSL ler arası Türk halk müziği yarışması sonuclarında 3 sırada izmir agsl olduğu ifade edilmiştir aslında aydın agsl 3. olmuştur konuyla ilgili düzeltme yapmanızı ümid eder saygılarımı sunarım
dede88
Mesajlar: 1
Kayıt: 02 Eki Sal, 14:03
Konum: sance

Karabük Safranbolu İMKB Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Solo 3

Mesaj gönderen dede88 »

Karabük Safranbolu İMKB Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi yani bizim lisemiz de Soloda 3. genelde 5. olduk. Bilgilerinize..
TORPİL OLMASA BİZ ÇOKTAN KAZANMIŞTIK!! :wink:
Cevapla