AGSL Yeni öğretim programları yayınlandı

AGSL programları, öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren konular
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Mesaj gönderen Admin »

Hüseyin Özpınar aynı başlıkla ilgili mesaj yazdığı için mesajı buraya taşındı.
hüseyinözpınar yazdı:Yeni Hazırlanan öğretim programlarını alanı olan öğretmen arkadaşlarla tartışmak istiyorum.Bana hiçte tatmin edici gelmedi.Özellikle alanım olan bağlama öğretim programı.Kim hazırlamış bunu?Hazırlayanlar acaba AGSL bünyesinde mi çalışıyorlar?Okulun yapısı hakkında bilgileri var mı? Merak ediyorum.Özellikle hazırlayan arkadaşlarla görüşürsem daha da mutlu olacağım. Bu arada Mahiye Hanım'ın daha önce bize gönderdiği bir mesaj da öğretmen arkadaşların ısrarla program hazılamamalarını tavsiye ediyordu.Şu duruma bir bakınca kendisini haklı gördüğümü belirtmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Pianoforte
Mesajlar: 15
Kayıt: 25 Mar Cmt, 13:40
Konum: İstanbul
İletişim:

Sayın Hüseyin bey

Mesaj gönderen Pianoforte »

Buyrun ne diyecek veya soracaksanız sorun. Ben Piyano öğretim programını hazırlayan piyano öğretmeniyim. Sizi neresi tatmin etmedi anlayamadım.
alikazimakdag
Mesajlar: 1
Kayıt: 12 Eyl Cum, 18:21

Re: AGSL Yeni öğretim programları yayınlandı

Mesaj gönderen alikazimakdag »

agsl öğretim programını ben yazdım. istanbul agsl de kadrolu öğretmenim. tartışmak veya görüşmek istediğiniz konu ne ise buyrun. Ülke gerçeklerinden ve güncel bilgiden haberdarım. programı ve kitabı başta erol parlak hocam olmak üzere erdal erzincan ve daha birçok bağlama üstadına danışarak onların olurlarını alarak hazırladım. program 2 senemizi aldı sonderece sıkıntılı geçti bu zaman. bakanlıkta ki uzmanlarda dahil kimsenin fikrinin bile olmadığı bir ortamda hazırladık biz bu programları . hem derslere girdik hemde gece gündüz çalıştık. seminerlere katıldık yollarda donma tehlikeleri geçirdik. en önemlisi programı eleştirmek katkı sağlamak ve şekillendirmek için yapılan toplantılara biz gittik ama türkiyenin başka bölgelerinden kimse zahmet edip gelmedi. erzurumda toplantı ve seminer oldu 1 hafta sürdü koskoca türkiyeden güzel sanatlar liselerinde çalışan 4 arkadaş geldi 2 sinin branşı bağlama bile değildi. branşımızda insanlara yol gösterecek bir eğitim anlayışı malesef yok. onu bırakın bir elin parmakları kadar metodumuz yok. akort, anahtar, enstrumanın sabitlenmesi nota yazımm biçimi ve çalış üsluplarının geliştirilmesi ve ortak bir teori dilinin olmayışı dahil içinden kimsenin çıkamadığı birsürü sorunumuz var. ben elimden geldiğince bütünlüklü bir yaklaşımla konuyu ele almaya çalıştım. elimden geleni yapmaya çalışıyorum. ne yaparsam yapayım yada kim yaparsa yapsın birileri mutlaka beğenmeyecek herkesin beğenmesi sözkonusu değil zaten.ne yapalım kimse yapmamış yapmayalımmı hiç olmasınmı. yani yapılan birşeyler olsada ona göre karşılaştırsakta eleştirsek keşke ama yok hiç olmamış. hiç olmaması dahamı iyi. enbüyük sorun aslında bağlama hocalarının kendilerini geliştimemeleri ve güncel olanın çok gerisinde kalmaları galiba. benim hazırladığım programın temel yapısı üstatların onay verdiği bir anlayış ve yaklaşımdadır. programı öğretecek kadar donanımı olmayan arkadaşlarada bu eksiğin giderilmesi için elimden gelen yardımı yaparım. yeterki geleceği bizim yapabildiklerimize göre değilde çocuklarımızın yapabildiklerine göre şekillendirelim ve gelişimden kaçmayalım. saygılarımla...
Cevapla