Yeni Çello, Piyano ve Keman Kitapları..!

Konser, festival, sempozyum, iş ilanları, sınavlar vb.
Lütfen yayınlanmak üzere duyuru göndermeyin. Duyurunuzu kendiniz yapın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Yeni Çello, Piyano ve Keman Kitapları..!

Mesaj gönderen Admin »

Müzik Eğitimi Yayınlarının Genel Yayın Yönetmeni olarak Kasım 2008 tarihinden itibaren dağıtımına başlanacak 4 yeni kitabı sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Yayınevimiz öğretmen ve öğrencilere toplu siparişlerinde %20 indirim ve ücretsiz teslimat yapmaktadır. Kitaplarla ilgili bilgiler aşağıda sunulmuştur.
Saygılarımla,
Doç.Dr. Süleyman Tarman

Resim Resim
Resim Resim

1. Kitap: Piyano için İlk Bach Albümü (MP3 indir) - Hazırlayan: Belir Tecimer
Piyano Eğitimi Serisi, Basım Yılı: Kasım 2008 - Boyut: 23 x 30.5 cm, 40 sayfa, Fiyatı: 15 YTL.

Johann Sebastian Bach, kendi çocuklarını eğitmek amacıyla Wilhelm Friedemann Bach için Klavye Kitapçığı ve iki adet Anna Magdalena Bach için Kitapçık hazırlamıştır. Yıllar sonra pek çok editör tarafından bu üç albümden seçilerek yayınlanan eserler, günümüzde piyano öğrencileri tarafından sevilerek çalınmaktadır. Bach’ın seçme eserlerinin sunulduğu en ünlü albümlerden bir tanesi, kuşkusuz editörlüğünü Kurt Herrmann’ın yaptığı Der Erste Bach isimli kitaptır. Piyano için İlk Bach Albümü adını taşıyan bu albümde, Bach’ın yine aynı kitaplarından seçilmiş eserler yer almaktadır. Albümün editörü Belir Tecimer çok titiz bir çalışma sonucunda, eserlere en uygun anlatım terimleri ve işaretlerini, süslemelerin açık yazılımlarını, parmak numaralarını ve ölçü numaralarını eklemiştir. Bunların yanı sıra, kitabın geniş sayfa düzeni ve nota yazısı, siz piyanistlerin nota okumasını ve çalmasını daha da kolaylaştıracaktır. Ayrıca, albümdeki eserleri dinlemek isteyenler, MP3 formatındaki ses dosyalarına Müzik Eğitimi Yayınları internet sitesinden ulaşabilirler.

2. Kitap: Viyolonsel için Konser Albümü (CD'li) - Hazırlayan: Şebnem Yıldırım Orhan
Viyolonsel Eğitimi Serisi, Basım Yılı: Kasım 2008 - Boyut: 23 x 30.5 cm, Piyano Partisyonu: 136 sayfa, Viyolonsel Partisi: 64 sayfa, Fiyatı: 30 YTL.

Viyolonsel repertuarından özenle seçilmiş farklı dönemlere ait 26 eserin yer aldığı bu albüm, viyolonsel eğitimine ve dağarcığına katkı sağlamak amacıyla hazırlanmış Türkiye’de yapılan ilk çalışmadır. Biri solo olmak üzere üç Türk eserinin de yer aldığı kitaptaki eserlerin tamamı piyano eşliklidir. Albüm, biri piyano partisyonu ve diğeri viyolonsel partisi olmak üzere iki kitap halindedir.
Ayrıca kitabın beraberinde sadece eşliklerin yer aldığı bir de MP3 CD’si bulunmaktadır. Bu CD ile viyolonsel çalıcılarına, piyano eşliği ile çalışabilme fırsatı sunulmuştur. Eşlik CD’si, kayıt teknolojisi bakımından konserlerde de kullanılabilecek niteliktedir.

3. Kitap: İki Viyolonsel için Anadolu Ezgileri - Şinasi Çilden
Viyolonsel Eğitimi Serisi, Boyut: 23 x 30.5 cm, Basım Yılı: Kasım 2008, 64 Sayfa, Fiyatı: 15 YTL.

Bu kitap ülkemizde viyolonsel çalgısı için hazırlanmış ve tamamı “Türk Müziği” kaynaklı ilk oda müziği dağarcığıdır. Bu bakımdan hem viyolonsel eğitiminde yararlanılabilecek bir kaynak, hem de konser programlarında bölümler halinde ya da bütünüyle seslendirilebilecek şekilde düzenlenmiştir.
Kitaptaki 20 Anadolu ezgisinin seçiminde yöre, makam vb. özellikler yerine viyolonselin ses rengine ve ses sınırlarına uygunluk gözetilmiştir. Eserlerin tamamı, viyolonsel eğitimi bakımından öğrencilerin teknik ve müzikal açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak niteliktedir.
Bu konser albümünde yer alan eserlerin seslendirildiği “İki Çello Bir Anadolu” isimli müzik CD’si müzik marketlerde ayrıca satışa sunulmuştur.

4. Kitap: İki Keman için Anadolu Ezgileri - Şinasi Çilden
Keman Eğitimi Serisi, Boyut: 23 x 30.5 cm, Basım Yılı: Aralık 2008, 64 Sayfa, 15 YTL.

Bu kitap ülkemizde keman çalgısı için hazırlanmış ve tamamı “Türk Müziği” kaynaklı ilk oda müziği dağarcığıdır. Bu bakımdan hem keman eğitiminde yararlanılabilecek bir kaynak, hem de konser programlarında bölümler halinde ya da bütünüyle seslendirilebilecek şekilde düzenlenmiştir. Kitaptaki 20 Anadolu ezgisinin seçiminde yöre, makam vb. özellikler yerine kemanın ses rengine ve ses sınırlarına uygunluk gözetilmiştir. Eserlerin tamamı, keman eğitimi bakımından öğrencilerin teknik ve müzikal açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak niteliktedir. Bu konser albümünde yer alan eserlerin viyolonsel ile seslendirildiği “İki Çello Bir Anadolu” isimli müzik CD’si müzik marketlerde ayrıca satışa sunulmuştur.
Cevapla