Ulusal Müzik Konseyi Basın Bülteni

Konser, festival, sempozyum, iş ilanları, sınavlar vb.
Lütfen yayınlanmak üzere duyuru göndermeyin. Duyurunuzu kendiniz yapın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Ulusal Müzik Konseyi Basın Bülteni

Mesaj gönderen Admin »

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Bir toplumun ulusal kültürünün, çağdaş uygarlıklar düzeyinin üstüne çıkması ve ülkedeki günlük yaşam kalitesinin yükselmesi; bilimin yanı sıra ancak sanat alanındaki verimli eserlerle olanaklıdır. Tıpkı eğitim gibi, ürünlerinin çok sonralarda alınabildiği bu alanlardaki çabaları değerlendirmek; neredeyse bir asır gerektirmektedir.

21.yüzyılın ilk yıllarını yaşadığımız bu günlerde, yeni yıla bir hatırlatma ile girmek isteriz. 405. ölüm yıldönümünde Karacaoğlan’ın, 165. ölüm yıldönümünde Dede Efendi’nin, 30. ölüm yıldönümünde Münir Nurettin Selçuk’un, 25. ölüm yıldönümünde Cemal Reşit Rey’in, 20. ölüm yıldönümünde Ahmed Adnan Saygun’un, 130. doğum yıldönümünde Osman Zeki Üngör’ün, 105. doğum yıldönümlerinde Ferid Alnar ve Ulvi Cemal Erkin’in, 100. doğum yıldönümünde Ekrem Zeki’nin müzik ve kültür alanındaki büyük çabalarına, aradan geçen yıllara karşın hem yerli hem de yabancı kaynaklarda yer verilmektedir.
Ülkemizin değerli müzik insanlarının yanında, özellikle de müzikle ilgili yabancı kurum ve kuruluşların; bestecilerimizin eserlerine gösterdiği ayrıcalıklı önem, her geçen gün daha da artmakta ve Çağdaş Türk Müziği bütün dünyada giderek daha da dikkat çekmektedir. Türk müzik sanatı, gerek bestecileri ve gerekse dünya çapındaki icracıları ile dünyanın önemli merkezlerinde değer görmekte, talep edilmektedir.

Türk kültürüne, eğitimine ve özellikle müzik sanatına; yayınları, eserleri, öğrencileri ve düşünceleri ile sağladıkları büyük katkının halen sürdüğü günümüzde, yukarıda söz edilenlerin dışında adını saymakta zorlandığımız nice değerli sanatçımız, hak ettikleri saygı ve minnetle anılmalıdır.

Önümüzdeki yıl 130.doğum yıldönümünü kutlayacağımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Bir ulusun yeni değişikliğinde ölçü; müzikte değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir” sözünü önemle hatırlatır, yüce Türk Ulusu’nu “müzikçilerine sahip çıkmaya ve hak ettikleri saygıyı göstermeye” davet ederiz.

ULUSAL MÜZİK KONSEYİ
31 Aralık 2010
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Re: Ulusal Müzik Konseyi Basın Bülteni

Mesaj gönderen Admin »

Bütün müzikseverleri, aşağıdaki şikayet dilekçesini online olarak RTÜK'e göndermeye davet ediyorum.
Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'na

..../..../.......

25 Aralık 2010 tarihinde Habertürk TV kanalında yayınlanan "Tarihin Arka Odası" isimli programda, Murat Bardakçı’nın ağzından Fatih Altaylı'nın, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı'nın teklifi, Bakanlar Kurulunun kararları ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla dördüne “devlet sanatçısı” ünvanı verilmiş olan, “Türk Beşleri” olarak anılan değerli, rahmetli besteci ve hocalar Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, Cemal Reşit Rey ve Hasan Ferit Alnar'a ‘Türk Leşleri’ dediği belirtilerek ağır hakarette bulunulmuştur. Bu hakaret kurulunuzca yapılmakta olan kayıtlarda mevcuttur, incelendiğinde açıkça görülecek ve işitilecektir.

Söz konusu program sırasında adlarıyla anılarak Türk beşleri'nin aziz hatıralarıına, geride kalan aileleri, öğrencileri, sevenleri ve dinleyenlerini de derinden yaralayan bu hakaret "RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYINLARI HAKKINDA KANUN"un 4. maddesinin (ı) bendinde düzenlenen yayın ilkelerine açıkça aykırılık teşkil etmektedir. Bu aykırılık nedeniyle Üst Kurulunuz tarafından ilgililer hakkında cezai işlem uygulanmasını rica ederim.

Adı Soyadı
RTÜK Şikayet Hattı:
http://www.rtuk.gov.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Re: Ulusal Müzik Konseyi Basın Bülteni

Mesaj gönderen Admin »

Dilekçe yazarak destekleyenlere teşekkürler. Sonuç alınmış ve ilgililere ceza verilmiştir.

Detaylar için:
http://haber.gazetevatan.com/Haber/364750/1/Gundem
Cevapla