Sınıf Öğretmenliği Bölümlerinde Müzik dersi 2006

Sadece ilköğretimi ilgilendiren konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
erdemgedikli
Mesajlar: 51
Kayıt: 22 Ağu Pzt, 20:28
Konum: Bursa

Sınıf Öğretmenliği Bölümlerinde Müzik dersi 2006

Mesaj gönderen erdemgedikli »

Eğitim fakültelerimizin sınıf öğretmenliği bölümlerinin bu yıla kadar uyguladığı "müzik" dersleri 2. sınıf I. ve II. yarıyılında "Müzik I-Müzik II" adı altında veriliyordu. 3. sınıfta da "Müzik Öğretimi" olarak işleniyordu. Zaten yetersiz olan ders saatlerinin 2006 yılı için taslaklanan programda 2. sınıf I. yarıyılında "Müzik" olarak yer almış, II yarıyıldaki "Müzik II" kaldırılması öngörülmektedir. 3. sınıftaki "Müzik Öğretimi" dersi eskiden olduğu gibi güz yarıyılında işlenmeye devam edilecek. Kaldırılan "Müzik II" dersi yerine her yarıyıl "Seçimlik" derslerin içinde -seçme- yoluyla "Müzik Eğitimi" İlköğretim Programlarında Yeni Yaklaşımlar, başlığı adı altında Seçmeli Alan Dersleri içinde yer almaktadır.
Temel müzik eğitiminin yeterince verilemeyişine neden olacak bu durumun ulaşacağı boyut "müziğin önemsizliği" ile birlikte sanatsal gelişimin ulaşacağı boyutu da gözler önüne sermektedir sanırım.
Umuyor ve diliyorum ki yeni Programda "müzik" dersleri daha da artırılsın. Ama umularım "suya yazı yazmak" ' tan öte gidemeyecek sanırım. Detaylı bilgi için "yok.gov.tr" ana sayfasında "eğitim-öğretim" başlığı içindeki "öğretmen yetiştirme" alt başlığı.
Dostlukla;
Sizin Erdem GEDİKLİ
Cevapla