Üzücü!!!

AGSL programları, öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren konular
Cevapla
Viyolam
Mesajlar: 8
Kayıt: 05 Ağu Pzr, 18:23
Konum: Ankara

Üzücü!!!

Mesaj gönderen Viyolam »

Değerli eğitimci ve öğrenci arkadaşlar,
Başkentimizde bulunan bir ilköğretimokulu müdürümüzle güzel sanatlar ve güzel sanatlar liseleri hakkında sohbet ederken, çok üzücüdürki sayın okul müdürü tüm çabalarıma rağmen güzel sanatlar liseleri ile burada yapılan bireysel çalgı eğitimlerinin anlamsız ve gereksiz olduğunu, alt tarafı zurnacı yetiştirdiğimizi, bazı okullarda öğretmen yokken bizlerin piyano ve çalgı derslerini birebir yapmamız yetim hakkını yediğimizi söyledi.
Sayın Müdürümüz Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına giderek güzel sanatlar lislerinde birebir yapılan piyano ve çalgı derslerinin gereksizliğini, bu tür okullarda alt tarafı zurnacı yetiştirildiğini, İbrahim Tatlıses'in bu okuldan yetişmediğini dolayısıyla önemli olmadığını bildireceğini belirtti.
Konuyla ilgili sayın okul müdürüne kendisinin sanat düşmanlığı yaparak öğretmen kazanamayacağını, okul düşmanlığı yaparak bir yere varamayacağını, Ulu önderimiz Atatürk'ten daha çağdaş ve ileri seviyede olamayacağını, böyle küflü düşüncelerle öğrencilerini ve öğretmenlerini Ulu Önderimizin hedeflediği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıramayacağını belirttim.
Güzel sanatlar ve sanatçılarla ilgili şikayetlerini muhakkak ilgili yerlere bildirmesini, bu sayede öğreneceği bilgi ve alacağı tepkilerle komik duruma düşerek bizleri daha yakından tanıyacağını bildirdim.
Değerli arkadaşlar müzik öğretmenlerimize çok iş düşmektedir. Müzik derslerinde genel kültüre fazlaca önem göstermek bilinçli bireyler yetiştirmek bizim boynumuzun borcu. Sanatı ve sanatçıyı zurna ve zurnacıdan ileri görmeyen küflü zihniyetleri temizleyelim...
SAYGILARIMLA
EXOTICMAN
Mesajlar: 6
Kayıt: 14 Eyl Çrş, 17:08
Konum: aydın

ÜZÜCÜ!!!

Mesaj gönderen EXOTICMAN »

Değerli Arkadaşım bir zamanlar bir parti milletvekili de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası içinde "cumhurbaşkanı da zurna dinlemeyiversin" demişti. Bizleri anlamak için bizden olmak gerekli takmayın kafanızı daha çok işimiz var. Saygılarımla
müzik sevdadır herşeyi bilinçli ve bilgili yaşamalı
Cevapla