M.Sun'a PAÜ'den Onur Nişanı Verildi..!

Evlenme, hastalık, vefat, emeklilik, yer değiştirme vb. hertürlü kişisel haberler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

M.Sun'a PAÜ'den Onur Nişanı Verildi..!

Mesaj gönderen Admin »

PAÜ’DEN MUAMMER SUN’A ONUR NİŞANI
Pamukkale Üniversitesi, ülkemizin önde gelen söz ve beste yazarlarından Muammer Sun’a Onur Nişanı verdi. PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Vali Yardımcısı, Rektör Yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu ve Sanatçıları’nın verdiği konser öncesinde konuşma yapan PAÜ Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç Pamukkale Üniversitesi’nin henüz 17. yaşını kutlayan genç bir üniversite olmasına rağmen üniversiteyi dünyanın dört bir yanından birçok bilim ve kültür insanının ziyaret ettiğini vurguladı. Bugünün farklı bir gün olduğuna dikkat çeken Rektör Ardıç, Kültür dünyamıza kattığı zenginliklerle çağdaş Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasında birçok konuda öncülük yapan, büyük bir besteciyi ağırlamaktan ve PAÜ onur nişanını takdim etmekten onur duyduklarını ifade etti. Rektör Ardıç şöyle konuştu “Pamukkale Üniversitesi Senatosu, kültür dünyamıza dünya çapında yaptığı katkılardan ötürü sayın hocamıza, üniversitemizin onur nişanı verilmesini oy birliği ile kararlaştırmıştır. İlki sayın Prof. Dr. Halil İnalçık’a verilen PAÜ onur nişanının ikincisi sayın Prof. Muammer Sun verilmektedir.”

Prof Dr. Ardıç, bu nişanı vermekle üniversitenin kendisine duyduğu hayranlık ve saygıyı belirtmek olduğu ifade ederken öz benliğimizi kaybetmeden çağdaş dünyanın içinde yer alabilmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Kendilerini kırmayıp burada bulunan Prof. Muammer Sun’a teşekkür eden Rektör Ardıç, Muammer Sun’un daha birçok yeni bestesini dinlemeyi dilediklerini belirtti.

Konuşmaların sonrasında Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Prof. Muammer Sun’a onur nişanını takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Prof. Muammer Sun ise üniversitenin kendisine onur nişanı vermesinden dolayı onur duyduğunu belirterek burada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.
Konuşmalar ve onur nişanı verilmesinin ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu ve sanatçıları verdiği konserle izleyicileri büyülerken Muammer Sun a ait eserlerden seçme seçmeler sundu.

Konserin ardından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç katılımlarından dolayı Prof. Muammer Sun ve koro sanatçılarına çiçek vermesiyle program sona erdi.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Cevapla