Ayrı bir müzik öğretmenliği bölümü açıldı bile...!

Doğrudan müzikle ilgili olan konulara yer veriniz.
Cevapla
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Ayrı bir müzik öğretmenliği bölümü açıldı bile

Mesaj gönderen mahiye »

Son gelişmeler şöyle:
Lütfen internette Gazi Eğitim Fakültesinin Akademik Personel listesine giriniz, orada alfabetik sıraya göre isimlerle adresleri gözden geçiriniz.
Göreceğiniz iki ayrı başlık altında müzik öğretim üyeleri olacak.
Bir grup bildiğimiz Güzel sanatlar ABD adı altında, 5 kişi kadar da Müzik Öğretmenliği Bölümü adı altında yer almış haldedir.

Neden bazıları orda diye sormak için açın telefonu Salih Aydoğan beye, çünkü onun adı o tarafta görünüyor.
Aldığınız yanıt "ben o programda görev almak istemediğim halde beni oraya koymuşlar" olacaktır.

Bugün Milli Kütüphanede bir pnael vardı, panelin konuşmacılarından biri de Rektör Kadri Yamaç beydi ve tam da konular "bilim ve gelecek" üzerineydi.
Kadri Yamaç bey çok önemli ve haklı bir nedenle (kaza geçiren bir arkadaşını hastaneye götürüyordu)panele gelemeyeceğini telefonla bildirdi, ancak Rektör yardımcısı Tuba bey ve rektörün halkla ilişkiler yardımcısı hanım oradaydı, onlara bu konuyu sordum.

SORU:Eğitim Fakültelerinde Güzel Sanatlar Ana bilim Dalı adı altında resim ve müzik öğretmeni yetiştiren programı varken neden Resim Öğretmenliği ve Müzik öğretmenliği adı altında yeni bölümler açtınız?
YANIT: Evet açtık, Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalını Güzel Sanatlar Fakültesine bağladık.
NEDEN? Yanıt Yok! Anlaşıldı, SPAN Şirketinin emriyle YÖK böyle buyurdu! İtiraz edebilir miydiler, sanmıyorum. Müzik bölümünün onca gün görmüşleri işbilenleri itiraz etmeyince onlar niye etsin ki?

Şimdi bu akşam Ali Uçan hocamla telefonla görüştüm, yarın DSalih beyle diğerleriyle durumu konuşacak, internette ayrı bir bölüm açılmış olduığundan haberi bile yok!!!!

Salih bey YÖK'te yeni bölümün programını yapıyor. YÖK ona demişki, istediğiniz saat kadar istediğiniz dersi koyun.
TABİİİ Kİ arkadaşlar, adamlar ayrı bölüm açarak istediklerini yapıyor, yani çalgı öğretmenlerini Güzel sanatlar adıyla tutarken ayrı bir hani ya ola ki müzik dersi isteyen bir kaç çocuk da çıkarsa onlar için de çeşit bulunsun, iki üç müzik öğretmeni elimizde olsun. İnanın bir koro çıkartacak kadar bile öğrenci alınömayacak bu bölüme, siz ne diyorsunuz. Bir de katkınız istenmiş, onurlandırılmışsınız, öneriler alıp veriyorsunuz. NEYE KATKI VERDİĞİNİZİ BİLİYOR MUSUNUZ? KENDİ CENAZENİZE SELAM VERMEKTESİNİZ HEYYYYYY!!!!

BU PROGRAMIN KAPATILMASI İÇİN BİR AN ÖNCE NE YAPMAK GEREKİYORSA; ALDATILDIĞINI DÜŞÜNÜP İSTİFA ETMEYİ BİLE DÜŞÜNENLERİMİZ HALA YOKSA, ne diye o kadar yüklendiniz Bölümü Küçülttü diye EDİP GÜNAY hocamıza, onun nasıl aldatıldığını da mı dinlemediniz kendisinden?
TARİH, ders almak için hafızaya kaydedilirdi hani!
Aşağıya bugün öğretim üyelerine dağıttığım köşe yazımı alıyorum.
Bakın bitirilen sadece müzik bölümleri değildir, parçacı vidacı çivici mühendis parçalarına dönüşltürülüyor bilim yuvaları, YÖK diplomalrdan ünvan kaldırılması yazısını 1 yıl önce gönderdi de bana yeni ulaştırıldı; Mühendislik öğrencileri yalvarıyor "abla bixzim sesimizi de duyur ne olur" diye..
Bu işin öncülüğünü tarih bize veriyorsa İstiklal Marşını söyleten öğreten biz olduğumzu içindir. GÖREV BAŞINA arkadaşlarım.


M.Morgül
Üniversitelerde Ulusal Direnç Oluşturmak

2005’de geçirildiğimiz piyasacı-bireyci eğitim programıyla temel eğitim fiilen 3 yıla inmiş, çocuğa verilmesi gereken bilgiler temel oluşturmayacak kadar azalmış durumdadır. 4.sınıftan itibaren ders seçmek, talep varsa ders var, çocuk bireydir, isteğe bağlı dersler, içi boş dört yıllık lise, sertifikalı diplomalılık, vb derken şimdi üniversitelerin bilimden yoksun ve boş binalar haline getirilmesi süreci başlatılmaktadır.
YÖK Başkanlığı bu doğrultuda kararları arka arkaya üniversitelere göndermeye başlamıştır. 8.4.2005 tarihli yazıda belirtilen “diplomalardan ünvanların kaldırılması” kararıyla birlikte başlayan süreçle, bölümler kendi içinde tekrar tekrar parçalanarak, terziliği öğretmek yerine konfeksiyon işçisi gibi parçacı eleman sertifikaları verilecek, fakülteler sanayiye çırak yetiştirme kurumlarına dönüştürülecektir. Bütünü algılayabilen, analiz ve sentez yapabilen insan yetiştirme dönemi bitirilmektedir.
Doktor, mühendis, veteriner, diş hekimi gibi ünvanların yok edildiği diplomalarla gençlerimiz kendileri iş yeri açamayacak, ancak başka işlerde eleman olabileceklerdir. dönemi başlatılmıştır. Gençlerimizi ulusötesi tekellerin acımasızlığına terk etmektir bu, çünkü aynı yabancı baskılarla dışardan doktor mühendis getirilmesi kararları dayatılmaktadır.
Bu değişimden sorumlu olan birim YÖK tür. YÖK Dünya Bankası Dairesince göstermelik ihaleyle getirilen yabancı bir şirket olan SPAN Danışmanları Şirketinin yayınlarında değişimin gerekçesi olarak “Endüstri toplumu bitti, bilgi toplumuna geçtik” ifadesi yer almaktadır. Bu ifadenin açılımında bilimsel düşünmenin sonu geldi, hazırı kullanacaksınız mantığı vardır. İşte bu mantık üniversitelerimizin içini boşaltıp fiilen kapanmaya götürür.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in çok yakışıksız bir dille “1967 model araba” diye tanımladığı 1968 öğretim programının mimarı olan, o zamanki Milli Eğitim bakanı Zekai Baloğlu, Haber Türk Televizyonunda katıldığı Aynanın Arkası programında, ilerleyen yaşına rağmen pırıl pırıl zekasıyla, getirilen 2005 programı için “Birey egemenliğine dönüş programıdır” tanımlaması yaptı. Bu doğru bir tanımdır ve hatta bu bireyci programla rotamız mağara devrine doğru çevrilmiştir.
Şimdilik bize “internetten bilgiyi alın, siz üretmeyin” denilmektedir. Bir sonraki adımda, “isteyen evindeki bilgisayardan bilgiyi alsın, biz ona internet üzerinden sınav yapar sertifika veririz” denilecektir. Bilinmelidir ki, üretim dışına çekilen insan insanlaşma serüveninden geriye dönüş yoluna girmiş demektir.
Görünen odur ki; binlerce yılın aydınlanma birikimi çöpe atılmakta, hayatta en hakiki mürşit olan “Bilimin Yol Göstericiliği” sona erdirilmektedir.
Yapılacak bir şey kalmıştır, üniversitelerimizi aydınlanmanın savunma kaleleri haline getirmek! Üniversite binalarımızda, yani bilim ve aydınlanma yuvalarında, SEKA ve TEKEL işçisi gibi geceleri sabahlara kadar ışıkları yakıp içerde gece gündüz kalmak, derslere böylece devam etmek, ulusötesi tekellerin bu programına karşı ULUSAL DİRENÇ NOKTALARI oluşturmak. Ulusal bilim kalelerimizi içerden korumaya almak!
Öğretim üyeleri halka dönüp onlara seslenmelidir; “Çocuklarımız, torunlarımız bilimsiz-bilgisiz cahil bırakılmak isteniyor. Çocuklarımız özel üniversitelere kaçırtılmak isteniyor. Sizin paranızla kurulmuş bu binalar viraneye döndürülmek üzeredir, bize ve geleceğinize sahip çıkın, insanlığın binlerce yıllık birikimiyle parlayan aydınlanma ışığı sönmesin, insanlık küresel karanlığa hapsedilmesin... “
Mustafa Kemal gibi halk desteğini arkasına alarak yürünmelidir. Küresel karanlığa karşı aydınlanma devrimi belki böyle başlatılabilir, bilimi hapseden ulusötesi piyasa canavarına ve muhataplarına gereken cevap böyle verilebilir.
Öğretim üyelerini de işsiz bırakacak olan bu süreci çoğunluğun henüz görmediği ortadadır. Onların bu sürecin farkına varmaları için önder kadrolarının örgütlü olmasına ihtiyaç vardır.
Aydınlanmanın ışığını üniversitelerde yakacak kadrolarımızı ön safta yerlerini almaya davet etmek vatandaşlık görevimizdir.

13.5.2006
Ankara
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

GAZİ'de ayrı bir Müzik Öğretmenliği programı açıldı

Mesaj gönderen mahiye »

Gazi'de ayrı bir Müzik Öğretmenliği Programı açıldı

MÜZİK –RESİM ÖĞRETMEN VE ÖĞRETİM ÜYELERİNİN DİKKATİNE, ACİL DURUM!

Son durum:

1-Müzik öğretmenliği adıyla yeni bir bölüm açılmıştır, 5 öğretmeninden biri Salih Aydoğan olarak görülmektedir. (Gazi eğitim fakültesi internet sitesine bakınız.)

2- Salih Aydoğan ve Selmin Tufan yeni açılan bölümün programını yazmakla görevli olup YÖK’te çalışmaktadırlar.

3- Güzel Sanatlar Ana bilim dalı Güzel sanatlar Fakültesine bağlanmıştır. (Kaynak; Rektör yrd. Tuba Ongun)

4- Durumdan çoğu öğretmenlerin haberi yoktur, Salih Aydoğan bile kendisi yeni açılan bölümde görev yapmak istemediğini söylediği halde görevli olarak gösterilmektedir. Ali Uçan hoca durumu benden öğrenmiştir.

5- Durumdan diğer şehirlerdeki müzik bölümlerinin de haberi yoktur.

6- Ayrı bir bölüm olmak istekleri olduğunu bu yüzden Güzel Sanatlar Fakültesine bağlanmakta bir sakınca görmediklerini beyan edenler vardır ve onlar aymazlık içerisinde ÇALGICI Öğretmen olacaklarının farkında değildirler. Tüm yazdıkları müzik eğitim kitaplarını bundan sonra kime satacaklarını dahi düşünmeyenler vardır.

7- Bir yıl ertelenmiş olan seçmeli ders meselesini önümüzdeki yıl uygulayacakları anlaşılmaktadır. Seneye ilköğretimden müzik dersleri kalkmış ve tamamen seçmeli enstrüman dersi gelecek demektir. Çünkü MEB bakanı Mart 2006'da açıklamıştı; "Tüm programlarımız tamamdır, şimdi buna göre öğretmen yetiştirmeye geçiyoruz."
Yani öğretim üyelerindedir şimdi pas!
Acaba onlara kurulacak olan "kumpas"tan haberleri var mıdır?

8- Yeni açılan bölüm göstermelik birkaç kişiyle açılmıştır ve bu göstermelik birkaç öğrenciyle açılacak demektir ki bir koro kuracak kadar bile öğrenci alınmayacaktır. Bundan şunu anlıyoruz ki “toplu müzik dersi talebine cevap verecek birkaç öğretmen de elimizde bulunsun” diyorlar.

BU PROGRAMIN KAPATILMASI İÇİN BİR AN ÖNCE NE YAPMAK GEREKİYORSA YAPILMALI…

ALDATILDIĞINI DÜŞÜNÜP İSTİFA ETMEYİ BİLE DÜŞÜNENLERİMİZ HALA YOKSA, ne diye o kadar yüklendiniz “bölümü küçülttü” diye EDİP GÜNAY hocamıza, onun nasıl aldatıldığını da mı dinlemediniz kendisinden?
TARİH, ders almak için hafızaya kaydedilirdi hani!

YÖK bu sene mühendislik doktorluk gibi ünvanları da diplomalardan kaldırdı. Mühendislik öğrencileri yalvarıyor “ bizim sesimizi de duyurun” diyorlar. Onları da piyasaya sanayiye çırak olarak mezun ediyorlar artık . Bunun da durdurulması gerekir.

Tüm bunlar Dünya Ticaret Örgütünün isteği doğrultusunda Dünya Bankası ve YÖK işbirliğiyle yapılmaktadır.
Aşağıdaki soruları herkese yönlendirin.

Değerli Müzik-Resim programlarının öğretmen ve öğrencileri,
Değerli Mühendislik Fakültelerinin öğretmen ve öğrencileri,

Şunları dekanınıza, rektörünüze ve bölüm başkanınıza sorar mısınız?

1. Eğitim Fakültelerinde Güzel Sanatlar Ana bilim Dalı adı altında resim ve müzik öğretmeni yetiştiren programları varken neden Resim Öğretmenliği ve Müzik öğretmenliği adı altında yeni bölümler açtınız?

2.Bunun müzik ve resim derslerini daha da parçalayarak seçmeli ders haline getirme programının parçası olduğunu biliyor muydunuz?
İlköğretimde geçilen (bir yıl ertelettirebildiğimiz) seçmeli ders sitemine (“müzik dersi” değil “enstrüman dersi” adıyla tanımlanmıştır) uygun öğretmen yetiştirme yerinin çalgıcı öğretmenler okulunu Güzel Sanatlar Fakültesi adıyla size açtırdıklarını biliyor muydunuz?

3. Bu yanlışlara neden olan SPAN şirketini ve YÖK’ü geriletmek için ne gibi önlemler almaktasınız?

4. Diplomalardan doktor, mühendis, veteriner hekimlik, diş hekimliği, eczacı gibi ünvanların kaldırılması kararını size bildiren YÖK’e ve SPAN Danışmanlık şirketine karşı bu kararın kaldırılması için nasıl bir tepki vermeyi düşünüyorsunuz?
guluyanik
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 May Prş, 11:14
Konum: ÇANAKKALE

Mesaj gönderen guluyanik »

Sayın hocam öğrencilerimize Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalı'nın artık müzik öğretmeni yetiştirmediğini mi söyleyeceğiz. Eğer ifade edilenler doğruysa eski bir Gazi Eğitim'li olarak bu duruma tepki göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Sevgi ve saygılarla.
mahiye
Mesajlar: 143
Kayıt: 16 Haz Prş, 13:39

Mesaj gönderen mahiye »

Sayın Çanakkale'den yazan Gülüyanık arkadaşım,

Öğrencilerinize ne söyleyeceğinizle ilgilenmiyorum, ben size söylüyorum!

Alın elinize kalemi, YÖK'e bir mektup döşeyin, sorun, bunlar doğru mu? Biz ne olacağız deyin.

Yarın çalgıcı öğretmen olmak istemeyenler yüzünden Güzel Sanatlar fakültesine öğrenci başvurusu olmayacaktır, şimdiden müzik derslerinin kaldırıldığı haberi üzerine AGSL lerde öğrenci başvuruları çok azaldı, sınıf açılamayan yerler oldu, ya da çok daha düşük işitme düzeyiyle alınan öğrenciler oldu, o zaman bizim kadrolarımızda kalma şansımız nedir diye sorun.

Öğrenciniz için de elbette, ama önce kendin için endişe duyyyyy!!!!!

Adı ne kadar şık ve içi ne kadar boş kalacak bölümün!
Bunu mu istiyorsunuz diye SORRRR!

Hatta de ki;
Mahiye Morgül adında birisi YÖK hakkında böyle şeyler uyduruyor , sizin orda Dünya Bankası tarafından görevlendirilmiş SPAN diye bir şirket falan varmış, uyduruyor mu yoksa doğru mu diye sor!!!

Hatta Ankara'da bildiri dağıtıyor metronun içinde, Kızılay'daki tüm dersanelere de dağıtmış;

-Göya YÖK, mühendis doktor diş hekimi, eczacı, veteriner hekim diplomasını kaldırmış,

-Göya YÖK, Tezsiz Yüksek Lisans programlarını kaldırmış,

-Göya YÖK, Ankara Üniversitesinin Güzel Sanatlar Ana Bilim Dalını kapatmış, Dramada tezsiz yüksek lisans veren tek yer burasıydı, ne olacak dramaseverlerin hali diye sor!!!

-Göya YÖK Ankara Üniversitesinde 1990 sonrası kurulmuş tüm yüksek okulları bu arada Ziraat Fakültesine bağlı Ev Ekonomisi Yüksek Okulunu (buradan ana sınıfı öğretmeni yetişiyordu) da kapama kararı almış...

-Benzer kararların devamı beklenmektedir diyor.
Sizin bu kararlardan vazgeçmeniz için bizlerden protesto etmemizi istiyor, Mahiye Morgül'ün bir yalancı olduğunu sizden duymak istiyorum de!!!
Açın telefonu Enver Tufan'a dekan yardımcısıdır Gazide, açın telefonu Sermin Tufan'a Müzik böl. başkanıdır, YÖK'te gidip müzik programlarını yapmaktadır, SORUN ALLAHAŞKINA!

UYKULARINIZ KAÇMADAN oluyorsa, siz zaten ölmüşsünüz demektir. Bırakın uyusun, zavallı nasıl olsa ölecek, uyandırmayayım dedirteceksiniz beni!!!

LÜTFEN BİR ŞEY DEYİN; SESİNİZ ÇIKSIN DA NE DERSENİZ DEYİN ARTIK!!!!!
Cevapla