Yardımcı olursanız sevinirim

Yeni başlık açmadan önce sorunuzla ilgili önceki mesajları gözden geçirin ya da önce arama yapın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
cagricinarer
Mesajlar: 60
Kayıt: 04 Tem Sal, 15:34
Konum: Sivas
İletişim:

Yardımcı olursanız sevinirim

Mesaj gönderen cagricinarer »

Hocam düz lise mezunuyum. 12 yıldır bağlama çalıyorum ve çaldığım 7 tane daha ensturman var. 6 yıl eğitim aldım ve şu an hala kendimi geliştiriyorum. Ama ÖSS sınavından 185 puanı geçmem biraz zor gibi. Eğer düşük alırsam nereyi önerirsiniz? "Bazı üniversiteler 185 puanının altında da müzik öğretmenliğine öğrenci alıyor." diye bir söz duymuştum, sizce ne kadar doğru bu? Yardımcı olursanız sevinirim hocam.
clarinetist
Mesajlar: 3
Kayıt: 30 Haz Cum, 23:32
Konum: bolu

merhaba

Mesaj gönderen clarinetist »

merhabalar..söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum..Ama size kötü bir haberim var..Bir kere 160 taban puanı meslek liseleri yani Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi için geçerli..Ben Anadolu Lisesi mezunuyum.Bizim taban puanımız 185..185 altında bir puan aldığımız zaman bizim sınava girme şansımız kalmıyor..Tabi bazı üniversiteler yine de alıyor ama iyi araştırmak gerekiyor.. Bir de sadece ÖSS'den 185 puan aldım ben üniversiteyi kazanırım diye bir şey yok..Çünkü yetenek sınavı ve ÖSS sınavının oranları var..Örneğin %50 ÖSS, %50 yetenek sınavı...Hal böyle olunca ÖSS sınavından ne kadar çok puan alırsan o kadar fayda sağlıyor.
Herkes baraj 185 diye sınava gireyim diyor..Ama kazanma şansları belki %1 bile değil.. :( Kısacası yetenek sınavı ne kadar önemliyse ÖSS sınavıda o kadar önem taşıyor..
Elimden geldiği kadar konuyu açıklamaya çalıştım..Umarım faydalı olmuşumdur.İyi çalışmalar..
CLaRiNeTiST
Kullanıcı avatarı
MaksiM
Mesajlar: 4
Kayıt: 11 Tem Sal, 16:55
Konum: Bursa

Mesaj gönderen MaksiM »

selamlar... 1 buçuk yıldır keman çalıyorum. özel ders alıyorum ve bu sene konservatuar eğitim fakültesi sınavlarına giricem.. bu sınavlar hakkında bilgi alabilir miyim? şimdiden teşekkürler
İmza mı? Yok valla....
Kullanıcı avatarı
aozpek
Mesajlar: 44
Kayıt: 06 Tem Prş, 10:30
Konum: KONYA
İletişim:

Yetenek Sınavıyla Alakalı Verebileceğim Bilgiler

Mesaj gönderen aozpek »

Mrb Maksim Kardeşim. İlk önce üzülerek diyorum ki, sınavlara yaklaşık olarak iki ay var. ve maalesef sen sınavlar hakkında bilgi istiyorsun. Benim kanaatimce biraz geç kalmışsın. Neyse konu bu değil. Yetenek sınavlarının uygulanışını sana kısaca anlatayım.

2'li aralıkların tekrarı.
3'lü akorların ve çevrimlerinin na hecesiyle tekrarı.
4'lü akorların na hecesiyle tekrar edilmesi.
solfej.
dikte. (genellikle 2/4'lük olur sekiz ölçü olur.
Bir nota verilerek o notadan başka notayı bulma. (Örn: La sesi verilip Do sesi istenir, Mi sesi verilir si sesi istenir. )
Ezgi Tekrarı (Modal ve Tonal)
Ritm Kalıplarının tekrarı (Görülen Ritm kalıplarını vurma, Duyulan ritm kalıplarını vurma)
İstiklal Marşı Okuma,
Bireysel Çalma. (Enstrüman)
Bireysel Söyleme (Şan Parçası veya Herhangi bi tür)

Bu verdiğim bilgelir selçuk üniversitesinin her sene uyguladığı sınav sistemine ait. Diğer okullardaki sınavlarda buna benzer. Okulun kalitesine ve ününe göre değişir. Umarım faydalı olmuşumdur. Ben de sınava gireceğim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
S.Ü. Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı G.T.S.M. Bölümü / KONYA
Kullanıcı avatarı
MaksiM
Mesajlar: 4
Kayıt: 11 Tem Sal, 16:55
Konum: Bursa

Mesaj gönderen MaksiM »

açıklamanı biraz geç okudum kusura bakma... verdiğin bilgiler için çok saol kardeşim... bu çarşamba sınava giricem... hepimize başarılar
İmza mı? Yok valla....
Cevapla