Çalışmak zor, girmek zor, okumak zor..

Doğrudan müzikle ilgili olan konulara yer veriniz.
Cevapla
bilal
Mesajlar: 15
Kayıt: 10 Tem Pzr, 17:23

Çalışmak zor, girmek zor, okumak zor..

Mesaj gönderen bilal »

Bu yazacaklarım forum dışı olsa gerek.Ama ne yapayım moral bozukluğu işte.Ben bir müzik eğitimcisi değilim sadece olmak için uğraşan birisi idim ama ne yazı ki şu saatlerde son verdi.Bu yıl Konservatuar sınavlarına girecektim ama ne yazık ki hiçbir sorun yok iken sorun ortaya çıktı.Üniversitenin acizliğine uğradım.Yaşımı sorun ettiler.Ve kayıtımı yaptıramadım.Ve üzgünüm.
Siz müzik eğitimcileri ile paylaşmak istedim.
Ne yapacağım ben.
O kadar çalışma boşa giiti desek doğru olur mu?İlk sınava girişim ve kazanabilirdim bu sınavı.O kadar yetenekli birisi olduğuma inanıyorum.Müziği seviyorum,sevmesem bu site işim ne.Her müziği seviyorum diyen insanların çoğu Mp3 indirmekle meşkul..Ben oturup bu sitedeki yazıları okuyorum. Neyse dostlar ben biraz saçmaladım galiba.

Forum dışı bir yazı yazdığım için, Admin den ve üyelerimizden özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Mesaj gönderen Admin »

Bilal yaşın kaç? Konservatuar olmadıysa eğt.fak. deneyebilirsin ya da başkent/bilgi/bilkent ünv. bekli de. Ünv. 2005 sınavına girdin mi, evetse puanın kaç?
bilal
Mesajlar: 15
Kayıt: 10 Tem Pzr, 17:23

Mesaj gönderen bilal »

Ben Opera ana sanat dalı sınavına hazırlanıyordum. 22 den gün almamak gerekiyormuş. Ben 21,ama hesaplamalara göre 3 ay yaşım büyük geliyor.Aynı okula daha şubat ayında giittim ve girebileceğimi söylemiştiler.Sizin dediğiniz bölümler ve okuların sınav koşulları farklı.En önemlisi dikte soruyorlar ama ben ona çalışmadım.Bu yıl tekrar çalışıp birdaha deneyeceğim.Ne yapalım.
Kullanıcı avatarı
Admin
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Mesajlar: 543
Kayıt: 03 Haz Cum, 22:00
Konum: Ank/Aksaray
İletişim:

Mesaj gönderen Admin »

Samsun-Eğt.Fak.Müzik Bl.de yani benim bölümümde dikte sorusu sorulmuyor. Bu nedenle senin durumunda olanların tercih ettikleri bir bölüm olarak adlandırılabilir belkide. Ancak korkarım ki önkayıt sona erdi. Diğer bölümlerin sınavlarını bir araştır istersen yinede.

Bu konuda müzik yetenek sınavları (MYS) ile ilgili bir araştırma bakınız ne diyor:
http://www.muzikegitimcileri.net/bilims ... ktest.html

"Oysa bir yetenek testinde kimse, adayların dikte yapması ya da solfej okumasını beklememelidir, çünkü müziksel okuma ve yazma bir eğitim sonucunda özel olarak ulaşılan noktalardır (Boyle & Radocy, 1987: 140)."

"AGSL mezunu “olmayanlara” yönelik MYSÂ’de; müziksel “okuma ve yazma” alt testi (T1a) yer almamalıdır. Böylece bu MYS sadece “yetenek” ölçümüyle sınırlı olacaktır ( Tarman, 2003).

Başka bir ifadeyle bu sınavlarda senin durumunda olanlara dikte sorulmamalı. Ancak kuramlar ile uygulamalar çoğu zaman farklılık gösterir. En azından kendi bölümümde yukarıdaki ifadelere sahip çıkıldığını görmek benim için güzel. Darısı diğer bölümlere.
bilal
Mesajlar: 15
Kayıt: 10 Tem Pzr, 17:23

Mesaj gönderen bilal »

Evet arkadaşım söyledikleriniz çok doğru.Diğer örnek,Şan bölümü sınavlarında da arya okumamızı istiyorlar.Ben arya okumasını bilsem niye konservatura girmek için uğraşayım.Onun eğitimini sizler vereceksiniz.Yine aynı bölüme girmek için solfeji iyi bilmem gerekiyormuş.Ona gelince onda biraz iyiyiz.Ha şunu söyleyeyim arkadaşım ben Açıköğretim Lisesi mezunuyum.Çok merak ediyorum da sınavda bana etkisi olurmu.
Beethoven
Mesajlar: 3
Kayıt: 19 Tem Sal, 22:07

Mesaj gönderen Beethoven »

eğitim fakültesine girip orada branşını şan olarak seçebilirsin, orada yaş sınırı yok. dikte deşifre ve bilumum sorular en başta bana da zor geliyordu, bende senin gibi "bunları bilsem müzik okulunda işim ne" diyordum, fakat okula girdikten sonra gördüm ki bunların olması için de haklı sebepler var. bi kere talep çok fazla, ve sınava girenlerin çoğu iddialı. eleme yapmak için artık sadece 2-3-4 ses işitme yetmiyor demek ki. ayrıca okula girdikten sonra gördüm ki daha öğrenecek o kadar çok şey ve ki iyi ki bu bölümleri sınava hazırlanırken halletmişiz, çünkü müzik için galiba 4 sene gerçekten de çok uzun bi süre değil.. sen istedikten sonra yapamayacağın hiçbir şey yok. bir sene düzenli bir çalışma ile, öss ni de yüksek tutarsan mutlaka bir yere girersin diye düşünüyorum. umudunu kırma.
Resim
Cevapla